Înapoi (Licență)

Admitere

Ne bucurăm că dorești să fii student la facultatea noastră! Comunitatea AC-UPT este foarte mare și cu tine va fi și mai mare!

Află în continuare tot ce trebuie să știi înainte să te înscrii, documentele de care ai nevoie, dar și beneficiile și oportunitățile tale ca student al Facultății de Automatică și Calculatoare!

 1. Domeniile în care te poți specializa. Poți aplica la 5 specializări în cadrul facultății noastre, află mai multe despre acestea.

 2. Decide cum dai admiterea.

  • La CTI și la IS tu decizi cum dai admitere. Ai două variante: îți măsori cunoștințele la matematică sau informatică în clasicul examen sau depui un portofoliu de realizări software sau hardware și dai interviu online cu o comisie care te va nota. Ce înseamnă portofoliu de realizări? orice ține de proiecte personale, rezultate la concursuri sau alte realizări remarcabile.

   Evaluează-te obiectiv și alege una dintre cele două posibilități care îți maximizează șansele.

  • La INFO e simplu: depui dosarul iar șansele tale depind de nota de matematică, fizică sau informatică și media de la bac. Dacă nu ai dat bac-ul la matematică, fizică sau informatică îți echivalăm nota cu 5.

  Modalitățile de admitere
 3. Calendarul admiterii. Chiar dacă admiterea este în vară, este important să te pregătești din timp! Notează-ți datele importante în calendar ca să nu le uiți.

  Calendarul admiterii
 4. Documentele de care ai nevoie. Ți-am pregătit o listă cu toate documentele de care ai nevoie pentru înscriere, să nu le lași pe ultima sută de metri!

  Lista de documente
 5. Aplicația de înscriere. După ce ai rezolvat toate cele, vine momentul să accesezi platforma de înscrieri. Am pregătit un ghid special pentru acesta în cazul în care apar nedumeriri.

 6. Confirmarea locului de studiu. După ce afli că ai fost admis urmează 3 runde de confirmări, dacă nu îți accepți locul prin confirmare, ești out.