Înapoi (Specializări master)

Cloud Computing & Internet of Things

Care-i filmul cu masterul de Cloud și IoT? Păi, pentru început, e primul master de acest fel din România. Și, fiind un master de la CTI, este în engleză. La cât e de cutting-edge, cum să nu fie în engleză?!

În cazul în care vei opta pentru acest master, vei avea, în fiecare semestru, o materie de cercetare, unde vei aprofunda noțiunile mai teoretice de la celelalte materii. Vorbim imediat și despre ele, dar stai să o lămurim pe-asta cu cercetarea. Aici vei citi articole de specialitate, vei analiza ce au făcut alții deja, vei compara ce au făcut unii și alții și, nu în ultimul rând, vei cerceta și tu la rândul tău! Ce zici? Sună tare bine, nu?

Pe lângă materiile de research, mai ai 3 materii opționale. Partea bună e că tu poți alege ce te atrage pe tine și, mai mult decât atât, dintre aceste 3 materii, doar 2 trebuie să fie neapărat de la masterul tău, a treia poate fi de la oricare alt master de la CTI, adică IT, ML sau SE. Da, ai înțeles bine, poți lua 2 de la Cloud și una de la ML în semestrul I, 2 de la Cloud și una de la SE în semestrul II și tot așa. Aruncă o privire și pe celelalte specializări și vezi ce alte subiecte îți fac cu ochiul! Dacă vrei să le alegi doar pe cele de la masterul tău, poți face și asta.

Opționalele sunt organizate pe track-uri. Adică o materie începută în primul semestru se continuă cu una din semestrul II, care va fi aprofundată de una din semestrul III. (Semestrul IV este mai mult despre scrierea disertației, nu vei mai avea alte examene.) Uite, de exemplu, track-ul: Algorithms and Protocols in IoT and CloudAdvanced Embedded SystemsAdvanced DSP Systems. Nu e musai să alegi materiile pe track-uri, însă e o idee bună să ai o continuitate. Dar, până la urmă, e treaba ta ce alegi, important e să te pasioneze ce faci. Toate materiile sunt interesante, ai să vezi!

Dacă te uiți atent peste planul de învățământ, vei vedea că există și o parte alocată 'practicii' de la master. Ultimul semestru (anul II, semestrul II) doar despre asta este, trebuie să îți pregătești teza de disertație! Asta nu înseamnă că te vei angaja pe undeva pe post de cercetător, hai să nu ne grăbim! Citește aici și aici mai multe detalii mai multe detalii și vezi că nu e așa complicat cum sună!

Ca să-ți faci o idee generală despre materiile pe care le poți aprofunda la acest master, aruncă o privire peste figura de mai jos. Și dacă nu ne crezi pe cuvânt cu ce ai citit mai devreme, uită-te aici și analizează fișa fiecărei discipline! Ne vedem din toamnă la masterul de Cloud?

Subiectele de la masterul de Cloud și IoT
Subiectele de la masterul de Cloud și IoT