Înapoi (Specializări master)

Software Engineering

Care-i filmul cu masterul de SE? În primul rând, este un master de cercetare și aprofundare în software. Apoi, e un master de la CTI, deci e-n engleză! Hmm, oare cum ar suna "software engineering" în română?...

În fiecare semestru, vei avea o materie de research, unde vei aprofunda noțiunile teoretice de la celelalte materii. Vorbim imediat și despre ele, dar stai să o lămurim pe-asta cu cercetarea. Aici vei citi articole de specialitate, le vei analiza, compara și vei cerceta și tu la rândul tău! Ce zici? Sună bine, nu?

Pe lângă partea de research, mai ai 3 materii opționale. Partea bună e că tu poți alege ce te atrage pe tine și, mai mult decât atât, dintre aceste 3 materii, doar 2 trebuie să fie neapărat de la masterul tău, a treia poate fi de la oricare alt master de la CTI, adică ML, Cloud și IoT sau IT. Da, ai înțeles bine, poți lua 2 opționale de la SE și unul de la Cloud în semestrul I, 2 de la SE și al treilea de la IT în semestrul II și tot așa. Aruncă o privire și pe celelalte specializări și vezi ce alte subiecte îți fac cu ochiul! Dacă vrei să le alegi doar pe cele de la masterul tău, poți face și asta.

Opționalele sunt organizate pe track-uri. Adică o materie începută în primul semestru se continuă cu una din semestrul II, care va fi aprofundată de una din semestrul III. (Semestrul IV este mai mult despre scrierea disertației, nu vei mai avea alte examene.) Nu e musai să alegi materiile pe track-uri, însă e o idee bună să ai o continuitate. Dar, până la urmă, e treaba ta ce alegi, important e să te pasioneze ce faci.

Dacă te uiți atent peste planul de învățământ, vei vedea că există și o parte alocată 'practicii' de la master. Asta nu înseamnă că te vei angaja pe undeva pe post de cercetător, hai să nu ne grăbim! Citește aici și aici mai multe detalii și vezi că nu e așa complicat cum sună!

Ca să-ți faci o idee despre materiile pe care le poți aprofunda la acest master, aruncă o privire și aici! Uită-te peste planul de învățământ și fișa fiecărei discipline și convinge-te că va fi fain din toamnă la SE.

Ce poți aprofunda la masterul de SE?
Ce poți aprofunda la masterul de SE?